25 Şubat 2011 Cuma

Biri Başka Diğeri Başka Renk Gözler: Heterochromia'lı Ünlüler

Başlığı ilk görünce Heterochromia da neyin nesi diyeceksiniz eminim ki.. Şöyle anlatayım, geçen gün Kate Bosworth hakkında bir yazı yazdıktan sonra Kate Bosworth'un gözlerini her gördüğümde düşündüğüm gibi; ya neden acaba Kate Bosworth'un gözlerinin biri farklı diğeri farklı renk diye düşündüm ve sonunda bunu sizin için araştırmaya karar verdim:) Peki siz farketmiş miydiniz Kate Bosworth'un gözlerinin birinin yeşil-ela diğerinin mavi olduğunu?

Kate Bosworth - Van Kedisi Gözleri
Kate Bosworth'un biri ela biri mavi gözleri
Kate Bosworth
Kate Bosworth'un Gözleri
Meğersem bir insanın gözlerinin birinin diğerinden farklı renkte olması ya da bir gözünün iki farklı renkte olması "heterochromia" adı verilen bir hastalıkmış.. Ama tam olarak hastalık denilemez bu duruma çünkü herhangi bir görememe sorunu yok, sadece bu duruma sahip insanlar bizim tabirimizle biraz Van kedilerini andırıyorlar diyebiliriz:)

Bu durumu araştırdığım zaman öğrendim ki Kate Bosworth ünlüler arasından bu duruma sahip tek kişi değilmiş! She's Out Of My League filminde baş kızı oynayan Alice Eve, Black Swan'la ünü artan Mila Kunis ve Jane Seymour da benzer duruma sahiplermiş!

Alice Eve tam bir Van kedisi.. Gözlerinin biri mavi biri yeşil:)
Alice Eve
Alice Eve
Alice Eve
Mila Kunis'in gözlerinin bir tanesi diğerine göre daha yeşil:

Mila Kunis
Mila Kunis
Jane Seymour'un gözleri neredeyse vampir gibi! :) Gözlerinin biri ela biri yeşil..

Jane Seymour
Jane Seymour'un biri ela biri yeşil gözleri 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...