24 Aralık 2010 Cuma

Yepyeni bir Browser: Rockmelt

Normalde teknolojik yenilikler hakkında yazmıyorum ama bugün bir farklılık yaparak, çok beğendiğim bir şeyi sizlerle paylaşmak istedim.

Size tanıtmak istediğim yepyeni bir browser: Rockmelt

Önce video'sunu izlemenizi tavsiye ederim:






Bu yeni Web tarayıcısı, bugüne kadar varolan Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome gibi tarayıcılardan farklı olarak, Facebook'u artık sosyal hayatın vazgeçilmez unsuru olarak kabul etmiş görünüyor. O kadar ki, Rockmelt tarayıcısına girmeden önce Facebook hesabınızla giriş yapmak zorundasınız. Ayrıca yeni tarayıcıya Twitter hesapları da eklenebiliyor.


Rockmelt

Rockmelt

Rockmelt'de her şey sosyal paylaşımı kolaylaştıracak şekilde tasarlanmış. Ekranın sol ve sağında iki tane menüsü bulunuyor. Sol tarafta Facebook'ta online olan arkadaşlarınızı görebiliyorsunuz ve dilerseniz favoriler olarak gözükmesini istediğiniz arkadaşlarınızı seçebiliyorsunuz. Sol menüde arkadaşlarınızın Facebook profil resimleri küçük ikonlar halinde gözüküyor ve üzerlerine tıkladığınızda arkadaşlarınızın profil güncellemelerini görebiliyor, Facebook'ta chat yapabiliyor, duvarına yazı yazabiliyor ve mesaj atabiliyorsunuz. Ayrıca gördüğünüz bir link'i, sol menüde gözüken arkadaşınızla paylaşmak istiyorsanız eğer, bu linki arkadaşınızın ikonunun üzerine taşıyıp bırakmanız yetiyor. Sol menünün en üstünde ise kendi Facebook profil ikonunuz bulunuyor, buradan Facebook ve Twitter statü güncellemenizi yapabiliyorsunuz.

Rockmelt'in sağ menüsü ise seçtiğiniz websitelerinin bildirimleri için ayrılmış. Burada Facebook duyurular bölümü, Facebook profiliniz, twitter profiliniz vb bildirimleri görebiliyorsunuz. Bu menüye dilediğiniz websitelerini, blogları ekleyebiliyor, yeni güncellemelerini takip edebiliyorsunuz.

Arama kutusunun yanında ise "Share" yani paylaş butonu bulunuyor. İnternet üzerinde surf yaparken beğendiğiniz bir siteyi arkadaşlarınızla paylaşmanızı kolaylaştırıyor. Ayrıca Arama alanında bir şey arattığınız zaman, başka bir tab ya da pencere açmaya gerek kalmadan google arama sonuçlarını görebiliyorsunuz, yani birnevi önizlemesi oluyor.

Ben şahsen Rockmelt'e bayıldım. Ancak şu anda Rockmelt'i herkes yükleyemiyor. Öncelikle Facebook hesabınız olması gerekiyor ve rockmelt.com'a girdikten sonra "Connect for an invitation" a tıklıyorsunuz ve Facebook hesabınızla bağlanarak size davetiye yollamalarını bekliyorsunuz. Ya da Rockmelt kullanan bir arkadaşınızın sizi davet etmesi gerekiyor. Ben sizi davet etmek isterdim ancak sadece Facebook'ta arkadaşınız olanları davet edebiliyorsunuz:) Ama davetiye yollandığı zaman davetiyenin gelmesi çok uzun sürmüyormuş diye okudum.

Şu anda 72 bin kere Facebook'ta beğenilmiş, 23 bin kere tweet edilmiş Rockmelt'i sizin de çok beğeneceğinizden eminim. Yaşasın sosyal paylaşım! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...