29 Aralık 2010 Çarşamba

Ünlülerin Saç ve Makyaj Stillerini Kendinizde Deneyin!

Saçımızın rengini ya da modelini değiştirmeye karar vermeden önce hep düşünür dururuz acaba kumral mı yapsam, acaba sarışın mı olsam, acaba küt kesim bana yakışır mı gibi ve karar vermek uzuun günler alır. Ben de saçımı senelerdir sarışın kullanan biri olarak yakın zaman önce karamel yaptım ve yapmadan önce Instyle dergisinin websitesindeki uygulamada bana bu renk yakışır mı yakışmaz mı görebildim! Çünkü burada kendi fotoğrafınızı yükleyerek onlarca ünlünün saç ve makyaj stillerinin size yakışıp yakışmayacağını görebiliyorsunuz!


Ünlülerin Saç ve Makyaj Stillerini Kendinizde Deneyin!

Peki nasıl yapabilirsiniz?

Instyle dergisinin websitesinde Holywood Makeover bölümüne (bu linkten ulaşabilirsiniz: instyle.com) giriyorsunuz ve orada sağ taraftaki "Start Your Own Makeover" butonuna tıklıyorsunuz ve kendi fotoğrafınızı yüklemek için "Upload Your Photo" diyorsunuz. Saç stillerinin daha iyi gözükebilmesi için yüzünüzün önüne saç gelmemiş olan veya saçlarınızın toplu olduğu bir fotoğrafı kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca dilerseniz kendi fotoğrafınızı kullanmak yerine varolan modellerden birini seçerek devam edebiliyorsunuz. Bunun için "Choose a Model" seçeneğini tıklamanız ve gösterilen modellerden birini seçmeniz gerek. 

Eğer kendi fotoğrafınızı yüklemek istiyorsanız "Upload Your Photo" dedikten sonra "Browse"a tıklayıp bilgisayarınızdan bir fotoğrafınızı seçip yüklenmesini bekliyorsunuz. Fotoğrafınız yüklendikten sonra sol tarafta gösterilen seçeneklere göre ayarlamaları yapıyorsunuz ve her seferinde düzenlemeniz bitince "Next"e tıklayarak işlemi sonlandırabiliyorsunuz. Daha sonra soldaki ünlülerin fotoğraflarından beğendiğinizi seçmek ve kendi fotoğrafınız üzerinde görmek kalıyor!

Bu uygulamanın en güzel yanı farklı saç renk ve modellerinin kendi üzerinizde nasıl duracağını görmekle kalmıyor ayrıca beğendiğiniz ünlülerin saç stillerinin size yakışıp yakışmayacağını görebiliyorsunuz. Önce beğendiğiniz bir ünlünün saç stilini seçip daha sonra "Change Hair Color" dan renk üzerinde detaylı oynamalar da yapabiliyorsunuz, saç rengini komple değiştirip ya da aralara farklı renkte röfleler bile atabiliyorsunuz. 

Bununla da kalmıyor, başlıklardan Hair'la işiniz bittikten sonra Eyes, Lips, Skin gibi seçeneklere gelip kendinize onlarca renk seçeneğiyle makyaj yapabiliyorsunuz! Gözlerinize far, göz kalemi, dudaklarınıza ruj, yanaklarınıza allık gibi uygulamalar yapabiliyorsunuz. Hatta tek tek uğraşmak istemezseniz eğer, Complete Looks'a girip beğendiğiniz ünlüyü seçip onun saç ve makyaj Stilinin komple bütün özelliklerini kendi fotoğrafınıza uygulayabiliyorsunuz!

Ben de bir model seçip sizin için örnekler hazırladım:

Kristen Stewart'ın saç ve makyaj stilini kendinizde deneyebilirsiniz!

Twilight Yıldızı Kristen Stewart'ın Saç ve Makyaj Stili

Kızıl saçlı olsam nasıl olurdum acaba diyorsanız Debra Messing'in saç ve makyaj stilini deneyebilirsiniz.

Debra Messing'in Saç ve Makyaj Stili

Ben bu modele en çok Cameron Diaz'ın saç ve makyaj stilini yakıştırdım:)

Cameron Diaz'ın Saç ve Makyaj Stili

Rihanna'nın siyah kısa saç ve makyaj stili hiç yakışmadı sanki:)

Rihanna'nın Saç ve Makyaj Stili
Daha sonra oluşturduğunuz görünümü kaydetmek isterseniz siteye üye olmanız gerekiyor. Görünüm üzerinde düzenlemeleriniz tamamen bittiği zaman  "Save Makeover"a tıklarsanız eğer, üye olma penceresi karşınıza çıkıyor ve buradan sadece mail adresi ve şifre girerek üye olup görünümünüzü kaydedebiliyorsunuz. Ayrıca oluşturduğunuz görünümleri Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde veya blogunuzda paylaşabiliyorsunuz!

İyi eğlenceler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...