1 Aralık 2010 Çarşamba

Louis Vuitton 100 Legendary Trunks - Louis Vuitton 100 Efsanevi Sandık

Artık bir ikon objesi haline gelen Louis Vuitton sandıkları, tatile çıkarken de stil sahibi olmayı sevenlerin vazgeçilmezlerindendi. Bu sandıkların üretilmeye başlanması ise çok uzun yıllar önceye dayanıyor. Louis Vuitton sandıklarının taşıdığı önemi ortaya koymak ve tarihine daha detaylı bir bakış atabilmek amacıyla "Louis Vuitton: 100 Legendary Trunks" (Louis Vuitton: 100 Efsanevi Sandık) adlı kitap piyasaya sürüldü.

Louis Vuitton - 100 Efsanevi Sandık


Kitapta önsöz Patrick- Louis Vuitton tarafından yazılmış, 800'den fazla fotoğrafla en güzel tasarımlar, yaratılma öyküleriyle birlikte verilmiş ve Louis Vuitton sandıklarının yapım sırları ortaya konulmuş. Bu kitabı dilerseniz Ebay'den satın alabilirsiniz.

Kitaptan bazı fotoğraflar şöyle:

Louis Vuitton 100 Efsanevi Sandık
Louis Vuitton 100 Efsanevi Sandık

Louis Vuitton 100 Efsanevi Sandık
Louis Vuitton 100 Efsanevi Sandık

Louis Vuitton 100 Efsanevi Sandık




Louis Vuitton sandıklarının tarihinden biraz bahsetmek gerekirse; bu sandıklar ilk olarak 1858 yılında Monsieur Vuitton tarafından üst tarafları o zamanki sandıkların aksine, düz olarak tasarlanarak sunulmuş. Vuitton sandıklarından önce, üstü yuvarlak olan sandıklar kullanılıyormuş ancak bu sandıklar üst üste konulamadıkları için saklama konusunda sıkıntı yaratıyor fazlaca yer kaplıyorlarmış. Bu sebeple Louis Vuitton sandıkları tasarımda bir devrim yaratarak hemen başka bavul üreticileri tarafından taklit edilmeye başlanmış.

Üstü yuvarlak olan eski tip sandıklar


Louis Vuitton sandıkları ünlüler tarafından da sıkça tercih edilmekte.

Lindsay Lohan - Louis Vuitton sandığın üzerine otururken

Marc Jacobs

Marc Jacobs

Jessica Simpson'ın $30,000 dolarlık  Louis Vuitton sandığı

Ayrıca geçen seneki Dünya Kupası'nda Naomi Campbell, Dünya Kupası'nı güney Afrika'ya taşıyacak olan Louis Vuitton sandığını tanıtmıştı. 

Naomi Campbell - Dünya Kupası Louis Vuitton sandığıyla taşındı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...